Pomoću Google Adwords-a izrađujete oglase i navodite ključne riječi za koje želite da se Vaši oglasi prikazuju u rezultatima Google pretraživanja.

Na taj način korisnici pronalaze Vaše oglase baš tada kada pretražuju proizvode ili usluge koje nudite. Temelj uspjeha Google AdWords kampanje je analiza svega onoga što Vas čini boljim od Vaše konkurencije.

U kampanji upoznajemo Vaše kupce, što zapravo žele i ono najvažnije – što je potrebno prezentirati kako bi se odlučili za Vas i Vaše proizvode.

Nakon upoznavanja provodimo analizu i osiguravamo da Vaša Google kampanja pruži razloge korisnicima da kliknu na Vaše oglase i odaberu Vaše proizvode. Analiza nam pruža i informacije o ključnim riječima koje će postići najbolji učinak u Vašoj kampanji.

Kreiranjem nekoliko različitih pristupa testiramo kampanju tijekom određenog vremena kako bismo točno znali koje su najučinkovitije ključne riječi za Vašu djelatnost ili proizvod.

Pomoću Google Analyticsa i vlastitih alata možemo precizno odrediti što je uspješno, a što ne te usmjeriti kampanju u željenom smjeru.

Google Adword kampanja je podjeljena u tri dijela:

  • postavljanje Google AdWords kampanje
  • upravljanje Google AdWords kampanjom
  • revizija postojeće Google AdWords kampanje

Prednosti Google Adwords kampanje

  • prikazivanje oglasa na 1. stranici Google pretraživanja u rubrici "Sponzorirani linkovi"
  • oglas možete podesiti na ciljanu publiku (npr. ako želite da oglas vide samo korisnici iz Njemačke) možete ograničiti svoj budžet
  • trošite onoliko koliko Vi želite, a plaćate samo onda kada netko klikne na Vaš oglas ciljano oglašavanje.

Gdje sve može biti Vaš oglas putem Google AdWordsa?
Na Google tražilici, portalima, forumima, blogovima, YouTube-u...