Web trgovina funkcionira na principu registracije korisnika, pospremanja artikala u košaricu i naposljetku narudžbe koja može završiti slanjem poruke na mail administratora,  kartičnim plaćanjem  i/ili slanjem narudžbe i generiranjem uplatnice.

Glavne karakteristike WEB shop paketa su fleksibilnost i modularnost što vlasnicima trgovine omogućuje potpunu kontrolu nad izgledom, sadržajem i funkcionalnostima web trgovine.

WEB shop aplikacija se može vrlo lako integrirati s Google Analytics-om te tako koristiti opcije za analizu svih kupčevih aktivnosti. Također, mogu se koristiti napredne SEO opcije za što bolje pozicioniranje na internetskim pretraživačima kako bi kupci mogli što lakše doći do Vaše trgovine.

WEB shop aplikacija je savršeno rješenje za one vlasnike trgovine koji žele svojim kupcima podariti ugodnu online kupovinu s bogatim izborom, skrojenu baš po njihovoj mjeri i potrebama.

- Fleksibilnost prilikom kreiranja kupona ovisno o trgovini, korisničkim grupama
- Promocijske cijene po postotku ili fiksnom iznosu
- Opcija besplatne dostave
- Definiranje različitih cijena ovisno o količini kupljenih proizvoda
- Mogućnost definiranja posebnih cijena za različite korisničke grupe

Postoje dvije kategorije web dućana: 

Web shop

- kao samostalna web stranica ( Magento) 
Magento je trenutno najbolje open source softversko rješenje za online trgovinu. Veliki broj developera uključenih u razvijanje ove aplikacije za web shop rezultirao je ubrzanim razvojem ove aplikacije i statusa najraširenije aplikacije za online prodaju proizvoda. Magento je vrlo svestran softver usmjeren na funkcionalnost, fleksibilnost i upotrebljivost. Njegova optimiziranost za javne tražlice i veliki broj korisnih funkcija za web trgovinu, kao i njegove razne, jednostavne-za-instalirati ekstenzije, čine ga jednim od najpopularnijih i najčešće korištenih eCommerce platformi danas. 

Web shop - kao sastavni dio - komponenta CMS web stranice ili portala  
Joomla (Virtue Mart), Wordpress (WooCommerce...) 

Vaš web shop možemo povezati tako da možete zaprimati uplate putem svih važnih kreditnih kartica bez obzira jesu li kupci u Hrvatskoj ili bilo gdje u svijetu:  American Express, Diners, MasterCard, Visa.

web shop