Pintardesign engleski

10 važnih prednosti web trgovina

Uz zadovoljavajuću provjeru navedenih stavki, web šoping može biti vrlo zahvalno iskustvo.

1 – Praktičnost
Praktičnost je najvažnija značajka web trgovine. U web trgovinu možete ući 24 h dnevno, svaki dan u tjednu… čak i u pidžami ako poželite. Ne morate čekati u redu, ne trebate tražiti prodavača koji bi vam pomogao. Kupnju možete obaviti u svega par minuta, bez gubljenja vremena na odlazak do dućana ili na gužvu. Uz veliku uštedu vremena, ne treba zaboraviti ni ekološke prednosti web trgovine. Posebna kategorija su web trgovine info-proizvodima, primjerice e-knjigama: odmah nakon uplate možete preuzeti kupljene podatke te na taj način eliminirate bilo kakvu potrošnju materijalnih dobara.

2 – Povoljnije cijene
U web trgovinama često je bolja ponuda i cijene su niže jer proizvodi dolaze do vas direktno od proizvođača, bez uključenih posrednika. Osim toga, brojne web trgovine nude razne popuste i kupone za povoljniju kupnju.

3 – Raznolikost
Ponuda u web trgovinama je fantastična – na istom mjestu možete birati između različitih marki i proizvoda različitih proizvođača. Imate pristup najnovijim svjetskim trendovima, a ne morate trošiti novac na put(ovanje) do izvora ponude. U mogućnosti ste kupovati od trgovaca iz drugog dijela zemlje ili iz druge države pa i kontinenta, bez ograničenja na lokalnu ponudu.

Web trgovine nude daleko veći izbor boja i veličina od uobičajenih, lokalnih trgovina. Vjerojatno vam se već dogodilo da ste potrošili novac i vrijeme na odlazak do neke lokalne trgovine da biste tamo otkrili da je proizvod kojeg trebate rasprodan. Neke web trgovine imaju opciju za rezervaciju proizvoda kojeg trenutno nema na skladištu i jave vam kad proizvod opet postane dostupan. Osim toga, u svakom trenutku imate mogućnost prebaciti svoju pretragu u drugu web trgovinu u kojoj je proizvod dostupan.

4 – Darivanje
Web trgovina omogućuje jednostavno slanje poklona rođacima i prijateljima, bez obzira gdje žive. Udaljenost više nije prepreka za darivanje u prigodama poput rođendana, godišnjice braka, vjenčanja, Valentinovog i sl.

5 – Manji troškovi
U konvencionalnim šoping izlascima često smo skloni potrošiti puno više od potrebnih troškova kupnje – na jelo, put(ovanje), impulzivni šoping i td.

6 – Usporedba cijene
Web trgovine omogućuju istraživanje proizvoda i usporedbu cijena. Osim toga, nude vam mogućnost za razmjenu informacija i mišljenja s drugim kupcima koji već imaju iskustva s odabranim proizvodom ili trgovcem.

7 – Kupovina bez gužve
Postoji li itko tko voli gužvu u šopingu? Tijekom blagdana i raznih posebnih događanja gužva rezultira velikim stresom. Gužve nas prisiljavaju da žurno obavimo kupnju, često s nezadovoljavajućim ishodom, a veliki problem bude i potraga za slobodnim mjestom za parkiranje. U web trgovini kupujete bez gužve.

8 – Kompulzivna kupnja
Vješti trgovaci nas u konvencionalnoj trgovini često uvjere da kupimo proizvode koji nam nisu potrebni, a ponekad pristanemo na kompromisnu kupnju zbog nedostatka traženog proizvoda u trgovini u koju smo otišli. U web trgovini jednostavno izbjegnete takve situacije.

9 – Kupnja starih ili nekorištenih predmeta po niskim cijenama
Web trgovine omogućuju nam kupnju starih ili nekorištenih predmeta / proizvoda po iznimno niskim cijenama. Želite li kupiti antikvitete, nema bolje opcije od web trgovina.

10 – Diskretna kupnja
Neke stvari je bolje napraviti u privatnosti. Web trgovine najbolja su opcija za diskretnu kupnju npr. igračaka za odrasle, seksi donjeg rublja i sl. U web trgovini kupit ćete donje rublje bez neugodnih situacija da netko sa strane gleda i procjenjuje vaš odabir.

Kupnja u web trgovini
Kada kupujete u web trgovini naša preporuka je da provjerite sljedeće:
Poštuje li ta web trgovina vašu privatnost i povjerljivost podataka? Da li su njihova pravila o privatnosti dostupna za čitanje ako ih želite vidjeti?
Koliko dugo su aktivni? Da li su znani po dobrom poslovanju te kako su ocijenjeni od dosadašnjih kupaca?
Ima li web trgovina neki način da ih se kontaktira?
Ukoliko niste zadovoljni kupnjom, ima li web trgovina riješen način povrata?
Uz zadovoljavajuću provjeru navedenih stavki, web šoping može biti vrlo zahvalno iskustvo.